Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af lønsomhed

06. oktober 2008 af pepmax

Hej.

Jeg har en opgave i VØ som jeg gerne ville have lidt hjælp til - jeg er gået helt kold i den.

Den lyder således:

Jesper overvejer at indføre en 'aftens menu' med valgfri forret, hovedret og dessert fra menukortet samt en halv flakse af husets vin for i alt 320, hvilket er kr. 100 under den normale pris. Tilbuddet skal gælde fra søndag aften til torsdag aften. På disse aftener køber gæsterne sædvanligvis en hovedret, forret ELLER en dessert samt en halv flaske af husets vin. Jesper regner med, at gennemsnitlig 6 af de 'hidtidige' gæster pr. aften vil skifte til 'aftens menu' samt at tilbuddet vil tiltrække 8 helt nye gæster pr. aften. Jesper mener ikke at det vil forøge restaurentens kapacitetsomk.

I restaurenten har man som hovedregel nedestående priser:

Forret: kr 60

Hovedret: kr 170

Ostetallerken: kr 40

Dessert: kr 60

½ flaske husets vin: kr. 90

Der er lavet beregninger der viser, at dækningsgraden udgør 50 % af disse retters priser. Det giver følgende variable omk.

Forret: 30 kr

Hovedret: 85 kr

Ostetallerken: 20 kr

Dessert: 30 kr

½ flaske vin: 45

Foretag beregninger der viser, om det under de givne forudsætninger vil være lønsomt for jesper at indføre 'aftens menu' de pågældende aftener?

Er der en der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2009 af Sekstanten (Slettet)

Spørgsmålet er, hvad taber han i restauranten på de 6 "hidtidige" kunder, der i stedet vælger menuen?

Dækkes dette tab af tilgangen af de 8 nye kunders indtægt?

Så skal der opstilles regnestykker...


Skriv et svar til: Beregning af lønsomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.