Matematik

Logaritme regneregler

07. oktober 2008 af DMJ:) (Slettet)

Tegn grafen for f(x) = sin(x) og g(x) = sin(x – 2) i samme koordinatsystem. Tegn også grafen for h(x) = f(x) + g(x) i koordinatsystemet. Det oplyses, at h(x) er en funktion af typen y = A · sin(m · x + b). Bestem konstanterne A, m og b.

Det der er problemet er at få h(x) = sin(x) + sin(x - 2) til at være en funktion af typen y = A · sin(m · x + b). Jeg er kommet så langt:

h(x) = f(x) + g(x) <=>
h(x) = sin(x) + sin(x – 2) <=>
h(x) = sin(x · (x – 2)) <=>
h(x) = sin(x^2 – 2x) <=>
h(x) = sin(x^2 – 2x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Duffy

Hvor kommer logaritmerne ind i billedet?

Der gælder da ikke, at

sin(x) + sin(x – 2)  = sin(x^2 – 2x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af peter lind

Brug at sin(u) + sin(v) = 2sin((u+v)/2)cos((u-v)/2)


Svar #3
07. oktober 2008 af DMJ:) (Slettet)

Tænkte at  man skulle bruge logaritme regnereglerne for at få det på formlen y=...


Svar #4
07. oktober 2008 af DMJ:) (Slettet)

Tænkte at man skulle bruge logaritme regnereglerne for at få det på formlen y=...


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, du skal bare omskrive sin(x) + sin(x - 2) så det kommer på den ønskede form. Og det gør du ved at udnytte det der skrives i #2.


Skriv et svar til: Logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.