Matematik

Eksamenssæt 2008

12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Sidder med eksamenssættet B-niveau fra 13 august 2008 og har nogle problemer med nogle af opgaverne. Håber nogen kan hjælpe mig igennem.

Jeg har vedhæftet opgavesættet.

Mine problemer ligger i:

UDEN HJÆLPEMIDLER: opgave 2 (har har jeg vidst kludret godt og grundigt i det) får a til at være -3 og b til at være 1/4. Men selve min opgave er meget 'gnidret'. Nogen som kan vise mig en simpel løsning på denne?

MED HJÆLPEMIDLER: opgave 6 hvordan er det liiige jeg griber den an?

MED HJÆLPEMIDLER: opgave 9 samme her.. Jeg kan slet ikke komme igang.

Jeg har lidt flere, jeg er itvivl om, men det kan være det kommer. Ellers skriver jeg her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af Isomorphician

Ad 2)

Opstil to ligninger med to ubekendte:

I: 2 = b*2a

II: 16 = b*4a

Divider de to ligninger med hinanden:

1/8 = (1/2)a <=>

(1/2)3 = (1/2)a <=>

..... = a


Svar #2
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så får jeg:

16/2 = (b*2^a)/(b*4^a) <=> 8=2^-a <=> a=-3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af Isomorphician

Du får:

8 = (4/2)a <=>

8 = 2a <=>

.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2009 af kieslich (Slettet)

Som jeg skrev i det andet indlæg: venstre med venstre...   så det bliver 16/2 = (b*4a)/(b*2a) = prøv nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

16/2 = (b*4^a)/(b*2^a) (!!!!)

8=2^a

a=3

...hvilket du også kan se i #1.


Svar #6
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh for dulan :b Det er simpelthen fordi jeg har vendt op og ned på det ! Jeg har jo sagt: 16/2 = (b*2^a)/(b*^4^a) istedet for 16/2=(b*4^a)/(b*2^a) Mange tak begge to (:

Nu får jeg: a = 3 og b = 1/4


Skriv et svar til: Eksamenssæt 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.