Tysk

24 timers: Die zwölf Brüder

15. juni 2009 af uso.r (Slettet)

Hej !

Jeg har trukket Die zwölf Brüder som min tekst i min 24-timers forberedelse til eksamen i tyskB imorgen, og kunne godt tænke mig lidt hjælp til perspektiveringen af denne. Det er et Volksmärchen skrevet ned af brødrene Grimm i Romantikken, hvor det er ret centralt, at det er "folket" det drejer sig om, og langt fra var ligeså "fremadrettet" som i Sturm und Drang perioden som kommer før men mere "stillestående"/"bagudrettet"(folket igen). En videre uddybelse af dette ville være fantastisk, da jeg ærligt talt ikke er på fast bund her.

Min lærer har så lagt lidt op til en perspektivering til nutidens reklamer, som efter sigende er en form for "nutidens eventyr". Jeg kan ikke selv se sammenligningen ud over en eventuel idylisering af omverdenen i reklamerne, samt de (arke)typer der går igen i reklamerne: Reklamerne er uafgrænset og vi har ingen videre information om de medvirkende roller, da disse fungerer som en allerede-nævnt type - en ting, som er meget anvendt i folkeeventyrene (heriblandt de tolv brødre, hvor kun den yngste & svageste bror er navngivet (Benjamin), som gør læser opmærksom på at han har en vigtig rolle/funktion i teksten (hvilket han så også har: det er ham, som bliver advaret om hvad der ville ske ved fødselen af det trettende barn i tilfældet af det skulle være en pige).

Så er der selvf. også symboler som 13 - som er et "mystisk"/"besværligt"/"uheldigt" tal i den vestlige verden (formenlig) lige siden de første "præcise" skemaer er blevet lagt, da man en gang i mellem var nød til at indlægge en 13. måned for at det hele passede sammen. Det er samtidigt et af de "magiske" tal, som også er en del af folkeeventyrene. Desuden bliver drengene forvandlet til fugle i de 7 år (magisk tal!) kongedatteren/senere dronning med den onde stedmords søn(konge). Fugle anses som en form for "freds"-symbol. Jeg ved dog ikke, hvor meget jeg har tænkt mig at snakke om symboler ov., men jeg vil dog nok alligevel nævne det.

Hvis der skulle være nogle der har noget ekstra at tilføje/rette, især til hjælp med perspektivering da det er det jeg umiddelbart har sværest ved, samt måske vigtige ting jeg ikke har nævnt om folkeeventyr generelt, ville det være en kæmpe hjælp! Skulle der desuden være oplagte spørgsmål til den efterfølgende dialog ved eksaminationen, stil dem endelig, da min formuleringsevne på tysk ikke er imponerende, og det ville være rart at være bare en lille smule forberedt.

/Martin - og i det mindste tak for, at du læste hertil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2015 af fadk24 (Slettet)

Har trukket det samme og har lavet en fyldestgørende analyse, nogle som har erfaring med denne tekst til en tysk eksamen, hvis der er ting man skal være særligt opmærksomme på, som der kan blive spurgt om? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2015 af Zyzz1997

Hej til jer begge! Jeg har lige trukket samme tekst som jer. I kan vel ikke være så søde og sende jeres analyse, som inspiration? Ville betyde utrolig meget!
Og hvis i har nogle tips som jeg kan bruge ville det være lækkert!

Skriv et svar til: 24 timers: Die zwölf Brüder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.