Matematik

dividere med 0?

18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

Okay, alle ved at man ikke kan dividere med 0, men er der nogen der kan komme med en god begrundelse eller et bevis på hvorfor man ikke kan?

det er klart at alting bliver ugyldigt hvis man dividerer det med 0, men det er ligesom ikke begrundelse nok til eksamen .. så er der ikke nogen der lige har noget super klogt at sige? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

 Det mest intuitive svar får du vel ved at kigge på funktionen f(x)=1/x. Prøv at se hvordan den opfører sig for x -> 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2009 af Jerslev

#0: Det er ikke defineret.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

men er det nok? at tage en funktion som eksempel og vise at den ikke giver mening når x=0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan kigge på hvad det vil sige at dividere:

12 divideret med 3 er 4 fordi 3 gange 4 er 12.

12 divideret med nul er ? fordi 0 gange ? er 12.


Brugbart svar (3)

Svar #5
18. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Prøv at se på udsagnet

"5x = x <=> 5 = x/x <=> 5 =1"

Ligningen (5x=x) er entydigt opfyldt for x=0. Vi dividerer med 0, og aritmetikken smuldrer, som du kan se:)


Svar #6
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

tak allesammen (: nu tror jeg jeg har nok eksempler til at det kan fungere (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2019 af suckyoumom

Okay, så hvis vi tænker over det rent logisk, så kunne vi sige:

1): 2 * 2 = 4 derfor er 4 / 2 = 2. Det betyder hvis 0 * 0 = 0, så er 0 / 0 = 0

2): 0 / 2 = 0 og det gælder også alle andre tal, så hvis vi siger at 0 er et tal må det være 0

3): 0+0+0+0+0... i en evighed giver stadig 0, så derfor kan 0 gå uendelig gange op i 0 og svaret må være ∞

4): 2 / 2 = 1 og det samme med alle andre tal derfor giver det 1

Så nu har vi 4 måder at tænke over det på de forskellige svar er 0, 0, ∞, 1. Det kan dog ikke passe at der er 4 forskellige svar til et spørgsmål, derfor er den eneste mullighed tilbage at 0 ikke er et tal, men et matematisk begræb, ligesom ∞.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts kl. 10:23 af Allando006

(ARC)2 = ARC

(Affinity + Reality + Communication = Understanding.)

Understanding is understanding.

What is the square root of Allan? It is zero. 0 squared is 0. The square root of zero is zero.

I, Allan, am nothing. I am zero (0), but still Allan.

1,000 /0 = 1,000 and 1,000/1 = 1,000.

Rationale: if you have 1,000 bananas and divide them with zero people, you still have 1,000 bananas. So when you divide by 0 and only 0, then 0 = 1.

0 and 1 are the same, heh, heh.

The physical and the spiritual are one and the same thing. Something is divided into two parts, 0 and 1.

So when you set 0 = 1, the problem is solved, 1 x 1 = 1.

When you come across the term undefined in mathematics, it can seem almost bizarre. It means exactly what you think it does. Mathematicians have never defined what it means to divide by 0.

Now I have!

NB. Nothingness cannot be shared with anything, as there is nothing to share with. So you create something that you can share. So please remember to share.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts kl. 10:32 af Allando006

Nul (0) er det som var (0) og er (1) og det er uendeligheden og intetheden på samme tid. Så nul er 0, 1 og uendelighed og intethed.


Skriv et svar til: dividere med 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.