Dansk

Dansk eksamen? Det Haster!

20. juni 2009 af MJBERNA (Slettet)

Hej !

Kender i til Benny Andersen? Jeg skal nemlig optil eksamen, og måske trække et digt fra Benny Andersen, så jeg bør vide en smule om ham. Jeg har også hørt, at han holder af danskeden, passer det? Hvis i ved ngt vedrørende ham, vil jeg MEGET gerne hører fra jer :-)

På forhånd tak !


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. juni 2009 af Janjun (Slettet)

Nudansk leksikon

Benny Andersen f. 1929, dansk forfatter og pianist, medlem af Det Danske Akademi siden 1972. Har skrevet modernistisk lyrik, skuespil og noveller og er bl.a. kendt for tekst og musik til Svantes viser (1972) som han har indspillet sammen med sangeren Povl Dissing. Har desuden skrevet Den indre bowlerhat (1964) og børnebøgerne om Snøvsen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. juni 2009 af Liinekb (Slettet)

http://www.litteratursiden.dk/forfattere/benny-andersen

Kig under www.litteratursiden.dk og søg under Benny Andersen, brug evt. mit link :) Det skulle kunne hjælpe dig.


Svar #3
20. juni 2009 af MJBERNA (Slettet)

svar 1#  Jeg havde nu mere brug for at vide, om hans personlighed, hvis du forstår? :-) Han har jo skrevet en hel masse digte osv, men han har jo en budskab idet, og det er det som jeg søger..

svar 3#  Bliver der besvaret på det jeg søger? For tro mig, har virkelig brug for at vide, hvilken type menneske han er :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. juni 2009 af cmbeck (Slettet)

Benny Andersen mestrer det danske sprog på en underfundig måde, hvor han bringer ordspil og anden leg med ord ind i lyrikken i kombination med humor, skæve synsvinkler og små puf til danskernes dobbeltmoral. Benny Andersen er ikke mindst kendt for sit langvarige samarbejde med Povl Dissing.

Noget der kan bruges? :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. juni 2009 af Camilla_kristensen (Slettet)

Du kan evt. søge på nettet for at finde noget om ham. I må også have haft om ham i timerne, så måske har du taget nogle noter? :)


Skriv et svar til: Dansk eksamen? Det Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.