Kemi

Kemi opgave

14. januar 2010 af goldenpearl (Slettet)

Hej! Har siddet med denne opgave i timevis nu. Tror jeg har har godt fat på a'eren, men er ikke sikker på hvordan jeg tackler resten! :-/. Jeg vil bare have en forklaring på metoden - altså hvordan jeg løser disse opgaver. Håber der er nogen der kan hjælpe ,,

1,486 g af et umættet organisk stof indenholder 0,368 g carbon og 0,031 g hydrogen. resten er chlor.

a) bestem stoffets empiriske formel

Der er tale om en væske, hvis kogepunkt er bestemt til 60 grader.

1,641g af væsken anbringes i et lofttom 500 mL kolbe, som opvarmes til 80 grader. når væsken således er fordampet, måles trykket i beholderen til 0,993 bar.

b) Bestem stoffets molekylformel

Der eksisterer tre isomere forbindelser med denne molekyleformel.

c) opskriv strukturformel og systematisk navn for hver af de tre isomerer.

De tre isomere forbindelser kan alle addere dubrom. herved fås fire isomere forbindelser.

d) opskriv strukturformeler og sysmatiske navne for de fire isomere bromforbindelser...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Knoppen (Slettet)

I spm B skal du bruge formlen p*V = n*R*T hvor du kender p (tryk), V (volumen), R (konstant) og T (husk i Kelvin) og hermed fås n. Ud fra n og den givne information on massen kan molekylevægt ud fra M = n/m (=g/mol). Hvis du altså har styr på spm A er det nemt at give molekylformlen for stoffet ud fra molekylevægten.

Spm C og D burde være lige til hvis spm B er besvaret.


Svar #2
14. januar 2010 af goldenpearl (Slettet)

Mange tak for det hurtige og hjælpsomme svar! :) prøver at se på den nu.


Svar #3
16. januar 2010 af goldenpearl (Slettet)

Jeg har fået molekylevægten til 0,01035g/mol. (M=n/m)(M=0.017mol/1,641g) Ser det rigtigt ud? og hvordan kommer jeg videre?


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.