Studievalg og videregående studie

HTX ELLER STX VIGTIGT

01. marts 2010 af kismaya (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HEEJ gymnasie elever og andre :D

Jeg er meget i tvivl om hvilket gymnasium jeg skal vælge, jeg synes at mange af fagene på stx er meget interessante. Men samtigt har jeg hørt at htx er meget praktisk anlagt, hvor man vil har mulighed for at afprøve teorier. Der er self også mange drenge på htx. Jeg kender en  der synes htx er meget hårdere end stx, og mindre socialt. Jeg vil gerne læse medicin, og jeg står i et  rigtigt dillema.

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

HVORDAN ER HTX/ST?


Svar #1
01. marts 2010 af kismaya (Slettet)

hjælp søges NU FRIST DEN 15 MARTS !!!!!!!


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. marts 2010 af Bardhileyblood (Slettet)

Hvis du skal på UNI, så skal du tage STX og tage linjen der heddder MatA, FysB og KemB. HVIS du ikke er så god til f.eks. matematik, er det også meget godt at vælge STX, der kan du få meget hjælp på gymnasiet, der er der hvad man kalder lektie hjælp. Derudover starter du også helt fra bunden i matematik, når du begynder i gymnasiet. Håber det var svar nok.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. marts 2010 af savin (Slettet)

Men det passer ikke, at det er mindre socialt og heller ikke nødvendigvis at der er flere drenge end piger. Der er begyndt at komme flere piger til HTX...


Svar #4
02. marts 2010 af kismaya (Slettet)

går du på htx?


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. marts 2010 af savin (Slettet)

Nej ikke endnu, men jeg har to søskende der har gået på HTX..


Svar #6
04. marts 2010 af kismaya (Slettet)

går du i 9. ? 

(har du tænkt dig at vælge htx?)


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. marts 2010 af savin (Slettet)

Ja, det gør jeg. Jeg vælger helt klart HTX!


Brugbart svar (2)

Svar #8
08. marts 2010 af MikkelKofoed (Slettet)

at HTX er mere praktisk anlagt end STX kan man ikke sige, det kommer også meget an på hvilket gymnasium det drejer sig om. jeg har selv arbejdet meget med såkaldte case´s i biologi og idræt som man må sige er ret praktisk arbejde.


Brugbart svar (2)

Svar #9
10. marts 2010 af Exupery (Slettet)

HTX og STX er jo begge gymnasier. De adskiller sig ved, at HTX har mange nyere dannelsesfag såsom teknologi, IT, mens STX som altid har de ældre dannelsesfag, du nok kender som oldtidskundskab, religion etc. Som du nok kan høre, er HTX derfor meget naturvidenskabeligt anlagt, mens STX er mere humanistisk.

Med hensyn til din drøm om at læse medicin har det ingen betydning, hvad du vælger. Du skal bare sørge for at ende ud med et rigtig højt snit. Desuden er det en god idé at sørge for, at du har de fag, det kræves som minimum for at læse medicin. Hvis du ikke har det, kan du supplere dem senere, men det er jo træls, hvis man kunne have valgt en linie, der sikrede en det med det samme. Det eneste du ikke kan ændre, er dit gennemsnit, så det er det, du skal fokusere mest på.

Om HTX er hårdere end STX afhænger nok af, hvilke fag du personligt synes er lette og hvilke der er svære. Du må endelig spørge, hvis du gerne vil have noget uddybet.

Personligt ville jeg klart vælge STX, men der gik jeg så også selv i sin tid. Oldtidskundskab, religion, filosofi og hvad du ellers render ind i kan være overraskende nyttige, selv om du gerne vil være læge. Husk, at en læge gerne skal være alment dannet, så det går ikke kun at være naturvidenskabelig og specialiseret. Men HTX er helt sikkert også et godt sted. De fleste holder vist i hvert fald af at gå der. :)


Svar #10
10. marts 2010 af kismaya (Slettet)

tak for alle svarene

jeg har valgt stx.


Skriv et svar til: HTX ELLER STX VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.