Andre fag

Medicin kvote 2?

09. marts 2010 af ggf (Slettet)

Når jeg via optagelse.dk vil søge medicin spørger den efter et eksamensresultat, men da jeg søger via kvote 2 har jeg jo endnu ikke været til afsluttende eksaminer. HVad skal jeg skrive i feltet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af DennisDeH (Slettet)

Du kan også først søge efter du har været til din sidste eksamen. Du må vente til 2011 med at søge ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af klotte (Slettet)

Iøvrigt kommer man ikke ind på kvote 2 hvis man ikke har anden uddannelse eller en hel masse relevant erfaring....læs er ældre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2010 af Roman Garcia

Det er ikke korrekt, som Dennis skriver. Du kan godt søge kvote 2, selvom du først afslutter til sommer. Du skal blot skrive, at du er igang med at færdiggøre din ungdomsuddannelse, og så skal du eftersende karaktererne inden den 5. juli.

Dog er det korrekt som Klotte skriver, at man som udgangspunkt ikke kommer ind via kvote 2, hvis man ikke har en masse erfaring. Derfor er der personer, som bruger flere år på at samle erfaring, og det stiller jo personer der kommer direkte fra gymnasiet dårligere. Derfor vil jeg sige, at mulighederne for at komme ind på medicin via kvote 2 lige efter gymnasiet er MEGET små.

Det skal dog siges, at på Århus Uni kigger de primært på karaktererne i de adgangskrævende fag. Så hvis du har en række 12-taller og nogle 10-taller, så er det en mulighed.

Endvidere kan det anbefales, at hvis du virkelig vil læse medicin, at du planlægger, hvad du skal lave næste år. Det vil sige, laver en plan over, hvordan du opnår flest kompetencer. Du kan f.eks. begynde på en uddannelse, der indeholder nogle af elementerne fra medicin - fysioterapeut, Medicin med industriel specialisering osv. Det er selvfølgelig ikke medicin, men du opnår nogle kompetencer, som stiller dig bedre i forhold til en kvote 2 ansøgning næste år. Derudover kan du også få noget relevant erhvervsarbejde og måske noget relevant frivilligt arbejde. Så der er mange muligheder, hvorpå du kan forbedre dine chancer for at komme ind på studiet næste år - mulighederne i år, er desværre ikke særlig gode.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2010 af celebrian0109 (Slettet)

 altså jeg ved at syddansk har noget med en adgangsprøve og en motiveret ansøgning.. men generelt er det nok nemmest efter lidt tid. anbefaler at du bruger et år eller to på noget relevant, ex afløser på plejehjem eller sådanne noget..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2010 af klotte (Slettet)

Nemlig ;)


Skriv et svar til: Medicin kvote 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.