Matematik

Tangentens ligning

05. maj 2010 af Frozen1 (Slettet)

En funktion har forskriften f(t) = e^(-0.75*t)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4))

Nogen der kan hjælpe mig? Er ret lost pga der er e^(-0.75*t)

Opgaven er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

f´(t) = -0,75e-0,75t

Tangentens ligning:

y = f´(4)*(x - 4) + f(4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af 5631

Har du lært om differentilregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2010 af NejTilSvampe

og 0,75 = 3/4  :)  så har du vist alle de hints du skal bruge :) 


Svar #4
05. maj 2010 af Frozen1 (Slettet)

Jamen hvordan kan jeg regne det ud uden hjælpemidler? Det giver jo sindsyge tal..


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

e er et tal, som du ikke skal lave om til decimaltal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2010 af mathon

    f(t) = e-(3/4)·t

    f '(t) = -(3/4) ·e-(3/4)·t

    f '(4) = -(3/4) ·e-(3/4)·4 = -(3/4)·e-3

    f(4) = e-3

tangenten i (4,e-3):
    y = f´(4)·(x - 4) + f(4)

    y = (-(3/4)·e-3)·(x - 4) +e-3

    y = -(3/4)·e-3·x + (3/4)·e-3·4 + e-3

    y = -(3/4)·e-3·x + 3e-3 + e-3

    y = -(3/4)·e-3·x + 4e-3

    y ≈ -0,03734·x + 0,19915


Svar #7
05. maj 2010 af Frozen1 (Slettet)

Tusind, tusind tusind tak!!! :D


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.