Fysik

Plast + forsøg: madolie og kondom

31. maj 2010 af caro3686 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej alle!

1) Jeg og en veninde er gået i gang med forberedelserne af fysikeksamen men er stødt på et lille problem; Det er kun få forsøg, vi kan finde fra vores gennemgang af plast, og af de to forsøg vi kunne finde, forstod vi ikke det vigtigste! øv, så jeg håber virkelig nogen herinde kan give mig et uddybende svar.

Forsøget går ud på, at man fylder et kondom med vand og hænger det over en håndvask, hvorefter kondomet smøres ind i madolie. Efter noget tid brister kondomet og vandet ryger tilbage ned i håndvasken.

Jeg har forstået, at madolien kan ødelægge kondomet, da det er et organisk. Men er der nogen, der kan forklare mig mere detaljeret, hvad der sker? Skyldes dette at kondomet er syntetisk, eller?

og et andet spørgsmål:

2) ved cracking af nafta, bliver store molekyler "cracket" og altså delt op i flere mindre molekyler. jeg vil bare vide om jeg har forstået rigtigt: når man cracker nafta, så bliver det opvarmet, ikke? Altså, det er opvarmningen, der får molekylet til at dele sig i flere små?

Håber nogen vil svare. Især kunne jeg godt tænke mig et svar på det første spørgsmål. Det er desværre bare svært at finde et nøjagtigt svar på google, da der omgående dukker en masse dame-diskussioner frem om hvorvidt man skal bruge madolie som glidecreme eller ej.

på forhånd STORT tak :)

Caroline.


Skriv et svar til: Plast + forsøg: madolie og kondom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.