Matematik

Hvordan går man til en mundtlig matematik eksamen og score 12?

03. juli 2010 af MrAbdul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg sidder og laver eksamensspørgsmålene til matematik A og jeg kan godt svare og bevise det der skal bevises. Jeg har taget matematik, som mange andre, på et turbohold. Så jeg har den mundtlige eksamen i matematik her i slutningen af måneden.

Det mit spørgsmål lyder på er. Hvordan kan jeg få 12 i den mundtlige eksamen. Jeg kan godt stoffet men hvordan skal opbygningen af oplægget være for at få 12 ? Metoden er jo ikke ligefrem som dansk, med alt respekt for faget.

Nogen der har et bud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Nu skal man ikke overdrive, men jeg plejer til hvert spørgsmål at øve en sætning eller to(til hvert spørgsmål), som lyder smart og som jeg kan i hovedet. Et eller andet som umiddelbart lyder sort, men som man lige kort forklarer bagefter, hvad betyder i praksis. Det skulle gerne vise overblik.

En anden god ide er at øve dig på en tavle, gerne sammen med andre. Så kan i fremlægge for hinanden og så kan du se hvilke svagheder og hvilke styrker du har ved hvert enkelt spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2010 af DennisDeH (Slettet)

Byg din fremlæggelse logisk op. Forklar først forudsætningerne og begrænsningerne for dit spørgsmål, hvad man kan bruge det til osv. Dernæst udfører du så beviserne og forklarer skridtvis hvad der sker mv. Konkluder derefter endnu engang ift. emnet. Evt. perspektiver.

Hvis du trak fx differentialregning, så start med at forklar baggrunden for differentialregning (altså at man regner med uendelig små ændringer i funktionsværdi og den uafhængige variabel), skriv den generelle definition på differentialkvotient. Dernæst kunne du så fx forklare sekant- og tangenthældning, og vise hvad differentialkvotienten svarer til rent grafisk. Udled differentialkvotienten for nogle elementære funktioner med tretrinsreglen. Dernæst kunne du så fx snakke om anvendelser af differentialregning; optimering, monotoniforhold, differentiabilitet, kontinuertiet mv. Snak kort om integralregning som en form for perspektivering.


Svar #3
03. juli 2010 af MrAbdul (Slettet)

 Tusind tak for de rigtig gode svar nu kan jeg endelig arbejde struktureret igen. Så skal jeg tilbage til bøgerne :)


Skriv et svar til: Hvordan går man til en mundtlig matematik eksamen og score 12?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.