Fysik

Fysik opgave fra eksamenssæt

12. august 2010 af 215 (Slettet)

 har problemer med denne opgave.. kunne nogen hjælpe med den, jeg vedhæfter den... opgave B

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2010 af keg (Slettet)

a)

Effekten P =11,4Mw = 11,4 MJ/s

1 kg spildolie tilfører en energimængde på 28,6 MJ/kg

Behov  udgør  11,4/28,6 [kg/s]


Svar #2
13. august 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg spurgte til b


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2010 af mathon

b)

       E = (11,4 MW)·(24 h) = 273,6 MWh = 2,736·105 kWh

       1 ton havvand kræver
                                                                     opvarmning                              fordampning
                                                       (1000 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·(88 K)  +  (1000 kg)·(2260 kJ/kg)  = 
                                                                                                                 2,628368·106 kJ = 7,30102·102 kWh
                                                                                                                                                                             
 

        ferskvandsproduktion pr døgn = (2,736·105 kWh) / (7,30102·102 kWh/ton) = 3600 ton

hvorfor besætningen sagtens kan holde sig med drikkevand

..........................

   1 kJ = 2,7777777·10-4 kWh


Skriv et svar til: Fysik opgave fra eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.