Studievejledning

Musik uddannelse uden musik i gymnasiet

17. oktober 2010 af pippilotta (Slettet)

Jeg står i den situation at jeg lidt for sent har fundet ud af at jeg har valgt den forkerte linje i gymnasiet. Jeg går i 3.g nu og min linje er engelsk, samfundsfag og psykologi. Jeg skulle have valgt engelsk, samfundsfag og musik i stedet.

Jeg ønsker en musisk uddannelse efter gymnasiet, men efter at have søgt og søgt kan jeg stadig ikke finde en uddannelse der ikke foregår på et konservatorie eller andet sted hvor man skal bestå en optagelses prøve og derfor kunne de ting som læres på musik A i gymnasiet.

Er der nogen der kender en musik uddannelse hvor jeg ikke behøver at have haft Musik A i gymnasiet?

Jeg går til klassisk sang og har sunget siden jeg var lille og så har jeg haft musik på C niveau i 1.g, men det giver mig langt fra den viden som skal bruges for at komme på en musik uddannelse på konservatoriet eller universitetet..

ALLE musik uddannelser har interesse..


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2010 af MaibritG

Jamen der findes et væld af musikuddannelser, men det kræver primært, at du kan spille på et instrument. Jeg tror også, at du desværre forbinder faget Musik A (eller C), med undervisningen på en musikskole. Det er 2 helt forskellige ting. Det er jo ikke meningen, at du skal kunne lære at spille klaver eller guitar i faget musik A. Det er formålet på musikskolen. Derfor er der ikke er krav om musik A på konservatorierne, men derimod, at du er ekstraordinær god på et eller flere instrumenter. Derfor er der et optagelsesforløb på musikkonservatoriet, og ikke et krav om musik A fra gymnasietiden.

Ønsker du ikke optagelse på musikkonservatoriet - eller ikke lever op til kravene - kan du jo tage uddannelsen som lærer, hvor du kan vælge musik som linjefag. Hertil er følgende adgangskrav:

"
Du skal opfylde de generelle adgangsbetingelser til læreruddannelsen.
Du skal desuden have musik på B-niveau.

Uddannelsesstedet kan dog dispensere fra adgangskravene, hvis du har de faglige forudsætninger for at følge undervisningen.
"

Ellers kan du læse musikvidenskab på universitetet, www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/humanistiskebacheloruddannelser/oevrigehumaniora/musikvidenskab.aspx, men du skal nok forvente et mere teoretisk studie fremfor et mere praktisk, og så er der selvfølgelig en optagelsesprøve.

I bund og grund virker det som om, at du tror, at musik A er nøglen til ALLE musiske studier, og det er det langt fra! Hvis det var et krav, jamen så kunne enhver, der ikke kan noder eller spille på et instrument, jo blive optaget på konservatoriumet.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Musik uddannelse uden musik i gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.