Biologi

Osmose - GRAF

20. februar 2011 af powerfull499

Hej

Jeg har skrevet en rapport om osmose hvor vi brugte kartofler til at vise, at kartoflen bliver påvirket af forskellige saltkoncentrationer.

Jeg har så fået besked på, at lave en graf, hvor man skal vise vægtændringen i % som funktion af saltkoncentrationen i %. Dette har jeg gjort og jeg har prøvet at tegne en lineær linje. Dette bliver dog ikke en så god linje (R^2=0,88).

Mit spørgsmål er så, burde den blive lineær eller gør den ikke :S? Jeg har tænkt lidt over det og er det ikke logisk at den bliver lineær?

Mvh.
Peter


Svar #1
20. februar 2011 af powerfull499

Jeg har nu vedhæftet grafen

Vedhæftet fil:Graf.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af exutu (Slettet)

Det ville give god mening hvis der var et liniært sammenhæng, da man må gå ud fra at der er givet tid nok til at saltkoncentrationen er kommet ligevægt vha diffusion. (eksempelvis hvis kartoflerne har stået natten over).

Dog er det svært at sige ud fra så lidt data. Men se på hvad andre fra dit hold har fået, da der jeg går ud fra at i ikke har lavet dobbeltbestemmelse på jeres forsøg. (og selv hvis i har kan i også se på deres data alligevel)


Svar #3
25. februar 2011 af powerfull499

Jeg har vent tilbage med svaret! (Det kan jo være, at nogle fra google kommer på besøg ;P)

Jeg har researchet en del og det ser ud som om, at den ikke bliver lineær.

Grunden til dette er, at kartoflen har en cellevæg. Dvs. at på et tidspunkt, så vil den ikke tage mere vand ind selvom den er i en hypotonisk opløsning. Hvis det var en dyrecelle, så ville den selvfølgelig briste. Derfor er den ikke lineær.

Men tak for svaret.

Mvh.

Peter


Skriv et svar til: Osmose - GRAF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.