Matematik

Hjælp! - Forskellige opgaver - matematik A

31. marts 2011 af SmilendeSussi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder her med en aflevering i Matematik, og min lære svare mig ikke, så vil lige se om der er nogen der kan hjælpe mig (:

Den første opgave er sådan her:

Det gennemsnitlige besøgstal b i en mindre dansk biograf aftager med voksende billetpris p på følgende måde:

b(p) = 300-10p   ,   p = [0;30]

a) ved hvilken billetpris er den samlede billetindtægt størst?

b) Hvor høj er den samlede mulige billetindtægt?

Den anden opgave:

ved prdoduktion af en bestemt type ventiler går der noget tid til omstilling og opsætning af maskiner. Endvidere går der noget tid til produktion af den enkelte ventil.

det vides, at en produktion på 112 ventiler tager 203 minutter, mens en produktion på 1246 ventiler tgaer 1904 minutter.

a) hvor lang tid tager der, at producere 5000 ventiler?

Nogen der kan hjælpe mig med det, for er helt lost! (:


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. marts 2011 af AMelev

Ad 1
a) Billetindtægten I må være besøgstal * billetpris, altså I(p) = b(p)*p
Du skal bestemme maksimum for I(p) enten på sædvanlig vis vha. nulpunkter og fortegn for b'(p) eller vha. CASværktøjet, da definitionsmængden er begrænset.

b)  Det er nok max af I(p) - jeg er ikke helt med på formuleringen af spørgsmålet

Ad 2
Umiddelbart lyder det som en lineær funktion, hvor der er en starttid til omstilling og så en produktionstid pr. ventil
x = antal ventiler og f(x) = produktionstid/min     f(x) = a·x + b

PS! Måske skulle du være gået i gang noget før?


Svar #2
31. marts 2011 af SmilendeSussi (Slettet)

Jeg ved det godt, men jeg fandt først ud af i dag at den skulle afleveres (: hehe.

Men tusind tak for hjælpen jeg vil prøve om jeg kan finde nogle resultater (:


Skriv et svar til: Hjælp! - Forskellige opgaver - matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.