Matematik

Rente - Opgave

10. maj 2009 af Hans20 (Slettet)

Hej!

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

På en opsparingskonto indsættes den første dag i måneden 2500,-
hver måned i perioden fra 1. januar til 30.juni
Der gives en rente på 2 procent pr. måned, idet der tilskrives renter
månedligt den sidste dag i måneden.
 

a) Hvad er kontoens indestående pr. 30. juni?
 

b) Hvis de indskudte beløb i stedet var indsat på én gang den 1.
januar, hvad ville indeståendet da være pr. 30. juni?

I a har jeg fået 2214,61 kr. Hvis det nu passer.

K = 2500 * ( 1 - 0,02 ) ^ 6 = 2214,61


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af vsh (Slettet)

I opgave A skal du istedet for at minuse med renten (0,02) pluse med den, så det kommer til at se således ud:

K=2500 * (1+0,02)^6 =2815,41

Renten skal jo forhåbentlig sikre flere penge på opsparingskontoen :-)

I opgave b, går jeg udfra at det indskudte beløb er resultatet af opgave A, dvs:

K=2815,41(1+0,02)^6=3170,6


Svar #2
10. maj 2009 af Hans20 (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Opgave a) Jeg tror dette er forkert:  K = 2500 * ( 1 - 0,02 ) ^ 6 = 2214,61

Da formlen lyder: K = K.0 * ( 1 + r ) ^ n = 2214,61

Det skal hedde: K = 2500 * ( 1 + 0,02 ) ^ 6 = 2815, 406

Opgave b) Jeg er ikke sikker på om den er rigtig men har prøvet.. :p hvis der er nogen der kan se fejlen , vil i så ikke være sød at sige hvad det er  :D

K = 2815, 406 * ( 1 + 0,02 ) ^ 6 = 3170, 604
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Hovsa så ikke der var blevet besvaret :p


Skriv et svar til: Rente - Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.