Matematik

Beregne sigma via my og p?

31. marts 2014 af MrJKo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvis jeg har kendskab til standardafvigelse sigma (fx 4)og en sandsynlighed P(X<7) = 0.04, da kan jeg i CAS beregne my således:

solve(normcdf(-infinity,7,a,4)=0.04,a (= middelværdi er 14)

Men hvorfor kan jeg ikke beregne standardafvigelse på samme måde?

solve(normcdf(-infinity,7,14, b)=0.04,b

Ovenstående giver mig bare resultatet normcdf(-infinity,7,14, b)=0.04, og hvis jeg skriver "nsolve" istedet for "solve"; da siger den, at der er "domænefejl" og "manglende argument"? 

Så hvordan beregner man sigma med kendskab til my og sandsynlighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af c_aastrup

Hejsa :-)

Det burde ikke være umuligt at solve, nok i højere grad en mangel i hvordan dit program løser ligninger. Måske burde du fortælle den at σ² er positivt?

Du kan også komme til at give den en ligning der ikke er svar til. Husk fx P(X<μ) = ½ ligegyldigt hvad σ² måtte være.


Skriv et svar til: Beregne sigma via my og p?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.