Fysik

Hvor mange liter vand svarer 83 m i tredje vand til?

08. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En sø har en vandoverflade på 10,5 højere end en anden sø, og dette udnytter man i krafværket. Når værket kører på fuld kraft, strømmer der hvert sekund 83 m3 vand igennem turbinerne.
a)
hvor mange liter vand svarer 83 m3 vand til?

b)
Hvad er massen af 83 m3 vand?

3)

hvor stor en potentielle energi af 83 m3 vand i 10,5 meters højde?

d)

hvor meget energi tilføres vandturbinerne på 1 s?

er lidt lost men er det Eindre=m*x*deltaT jeg skal bruge?

tak for hjælpen, har virkelig brug for hjælp til fysik, da jeg skal have det på c niveau efter sommer pausen, og har aldrig forstået fysik i folkeskolen, så lidt hjælp ville være rart

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2014 af peter lind

Jeg går ud fra at du spørger om spørgsmål 3)   (c?)

Epot = m*g*h

ellers

1 m3 = 1000 l


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2014 af mathon

d)

            Effekten
dvs
            den energi der tilføres vandturbinerne på 1 s.
           
             \! \! \! \! \! \! \! \! P=\underset{\frac{m}{t}}{\left ( 83\; \frac{m^3}{s} \right)\cdot \left ( 10^3\; \frac{kg}{m^3 } \right )}\cdot \underset{g}{\left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )}\cdot \underset{h}{\left ( 10,5\; m \right )}=8,56\cdot 10^{6}\; W=8,56\; MW
      
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

a)

        V = 83 m3 = 83 · (10 dm)3 = 83 · 103 L

b)

        m = V · ρ = 83 m3 · 103 kg/m3 = 83 · 103 kg .


Svar #4
08. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet)

#1

Jeg går ud fra at du spørger om spørgsmål 3)   (c?)

Epot = m*g*h

ellers

1 m3 = 1000 l


Epot er=?m*g*h

altså 1 kubikmeter er 1000 liter*83= 83000 liter

Jep det er den potentielle energi jeg skal finde.


iøvrigt hvad står h for i formlen?

Og hvordan vidste du at 1 m3 er 1000 liter?


Svar #5
08. juli 2014 af Monalisa1 (Slettet)

#2

d)

            Effekten
dvs
            den energi der tilføres vandturbinerne på 1 s.
           
             \! \! \! \! \! \! \! \! P=\underset{\frac{m}{t}}{\left ( 83\; \frac{m^3}{s} \right)\cdot \left ( 10^3\; \frac{kg}{m^3 } \right )}\cdot \underset{g}{\left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )}\cdot \underset{h}{\left ( 10,5\; m \right )}=8,56\cdot 10^{6}\; W=8,56\; MW
      
 


Hvilken formel har du brugt?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bør vide, at 1 m = 10 dm , og at 1 L = 1 dm3 . Deraf følger, at

        1 m3 = (10 dm)3 = 103 dm3 = 103 L = 1000 L .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juli 2014 af peter lind

Epot = m*g*h   m er massen, g er tyngdeaccellerationen og h er højden


Skriv et svar til: Hvor mange liter vand svarer 83 m i tredje vand til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.