Kemi

svovlsyre opgave

16. august 2014 af shila159 - Niveau: C-niveau

svovlsyren= 1,990195099 10^11 g hvordan får jeg det lavet om til ton? 

Antag at al den dannede svovlsyre opløses i 3•10^10 m^3 vand (svarende til den årlige nedbørsmængde i Danmark) og danner HSO4-. Beregn [H3O+] koncentrationen og opløsningens pH værdi.

og så kunne jeg godt tænke mig hjælp til denne opgave :)

tak på forhånd !


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at    1 kg = 103 g , og at 1 ton = 103 kg .


Svar #2
16. august 2014 af shila159

kunne jeg også få hjælp til selve opgaven, er på bar bund :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2014 af Heptan

Du skal beregne koncentrationen af H3O+, som er lig med koncentrationen af HSO4-, som er lig med den formelle koncentration af svovlsyre.

Der er en masse der er lig med hinanden, så det er nemt blot at beregne den formelle koncentration af svovlsyre:

Først beregnes stofmængden med formlen

n = m/M

hvor m er massen ( 1,99 osv...) og M er den molare masse af svovlsyre (tabel / google)

Brug formlen

c = n/V

hvor c er koncentrationen, n er stofmængden og V er voluminet af vandet ( 3*10^10 m^3).

Voilà


Svar #4
16. august 2014 af shila159

Nåår! Tusind tak for hjælpen, det kunne jeg ikke have klaret på egen hånd :D


Skriv et svar til: svovlsyre opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.