Fysik

OHMS LOV - udregning af "formlerne"

20. august 2014 af mikkelmikkel123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Jeg håber i kan hjælpe mig, da jeg har en del problemer med ohms lov.

Problemet er, at jeg sagtens kan bruge ohms "cirkel" og samtlige af formlerne, men jeg har INGEN ide om hvordan de er udregnet!  Jeg er ENORMT dårlig til ligninger og lign.. ved at jeg ved hjælp af 4 variable kan udregne de 2 sidste  (ohms lov og effektloven) - hvilket allerede er blevet gjort. Jeg forstår bare ikke mellemregningerne der ligger bag dette.

Eks :

Har du P og R, og vil du gerne finde U, bliver formlen således: Kvadratroden af r * p = U

jeg har bare ingen ide om hvordan det udregenes - altså hvilke mellemregninger der har gjort at formlen blev således!

Oprindeligt hedder ohms lov jo : U = R * I

Og effektloven: P = U * I

Nogen der kan hjælpe mig med dette? Jeg forstår lidt mellemregning når det kommer til brøker, men også kun lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

I Ohms lov isolerer du I: I = U/R

Det indsætter du i effektloven: P = U * U/R = U2/R

Herefter isolerer du U2: U2 = P*R

Til sidst uddrager du kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af peter lind

Du får af den første I = U/R

Indsætter du dette i den anden ligning får du

P = U*(U/R) = U2/R

Ganger du den ligning med R får du

P*R = U2*R/R = U2


Svar #3
20. august 2014 af mikkelmikkel123 (Slettet)

Tusind tak!!!! 

Nå i forklarer det sådan giver det mening - håber jeg kan udlede dette næste gang jeg ser Ohms Lov :)


Skriv et svar til: OHMS LOV - udregning af "formlerne"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.