Matematik

Find en side ved hjælp af areal og højde

21. august 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde siden |AB| ved hjælp af at højden fra C er 5 og arealet af trekanten er 20.

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal regne denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for trekantens areal

        T = (1/2)·hc·|AB| .

Man kender T og hc . Siden AB er den til højden fra C hørende grundlinie.


Svar #2
21. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Hm hvordan omskriver man så formlen kommer den så til at hedde:
|AB|= (1/2)*5/20? For det giver 0,125??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler |AB| ved at gange med 2 på hver side, og derefter ved at dividere med hc på hver side.

        |AB| = 2T / hc .


Svar #4
21. august 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Nååår så det kommer til at hedde (2*20)/5=8 AB=8


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kommer så til at være

        |AB| = 8 .


Skriv et svar til: Find en side ved hjælp af areal og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.