Fysik

Massetilvækst og bindingsenergi

01. september 2014 af mishasebastiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse disse to opgaver?

101:

Beregn massetilvækst og bindingsenergi for nukliderne:
2713Al, 8835Br og 7830Zn

102:

Beregn bindingsenergien for O-16 og C-12


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af mathon

        alment:
                          \Delta m=m\left ( _{Z}^{A}\textrm{X} \right )-\left ( Z\cdot m_p \right +(A-Z)\cdot m_n)
 

.
        for _{13}^{27}\textrm{Al}

                         \Delta m=m\left (_{ }^{27}\textrm{Al} \right )-\left ( 13\cdot m_p+\left (27-13 \right )\cdot m_n \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af mathon

Bindingsenergi
                               E_{bind}=\left | \Delta m \right |\cdot c^2


Skriv et svar til: Massetilvækst og bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.