Matematik

problemer med ligninger!!

01. september 2014 af SNBryce - Niveau: C-niveau
Hjælp! Jeg kan altså ikke forstå dette regnestykke, nogen som vil forklare??

2+*x-4/3x+* (*brøk*) = 6

Svar #1
01. september 2014 af SNBryce

Er x = -5/11??

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det giver jo ingen mening det du har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af SuneChr

Led, faktorer og brøker skal tydeliggøres.
1) Led er forbundne med enten et plus eller et minus.
2) Faktorer er forbundne med en gangeprik. I udtrykket  2x  udelades normalt prikken og betyder  2·x
3) Divisioner er forbundne med en brøkstreg.
1), 2) og 3) kan sættes sammen til et udtryk.


Svar #4
01. september 2014 af SNBryce

Stykket
Vedhæftet fil:20140901_164838.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Hvis du starter med at gange med nævneren på begge sider så brøken ophæves giver resten sig selv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af SuneChr

Ved at trække 2 fra på begge sider fås

\frac{x-4}{3x+1}=4
Gang derefter med (3x + 1) på begge sider.
Det bemærkes i ligningen i # 4, at (3x + 1) ikke må være 0. Det vil sige  x ≠ - 1/3
# 1 resultatet er ikke helt korrekt.


Svar #7
02. september 2014 af SNBryce

Det kan jeg ikke lige få til at give mening?

Skriv et svar til: problemer med ligninger!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.