Matematik

Angiv forskrift

02. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Anna, Betina og Charlotte betaler hver måned 40% i skat af de indtægt der overstiger 3000 kr. 
a) Angiv en forskrift for skatten s(x) som funktion af månedens indtægt x. 
HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skatten beregnes af (x - 3000) .


Svar #2
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Mit bud: s(x)=(x-3000)*0.40?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Du kan så gange 0,40 ind i parentesen.


Svar #4
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay, men så lyder næste opgave således: Udtryk som ligning med s(x) og løs følgende: Anna havde 4000 tilbage efter skat i januar. Hun tjente?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs så ligningen  s(x) = 4000 .


Svar #6
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Skal jeg så bare indsætte 4000 på x's plads eller hvordan?


Svar #7
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nåår på den måde


Svar #8
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så hun tjente altså 13.000?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Du skal ikke beregne s(4000). Du skal løse ligningen s(x) = 4000 , dvs

        (x-3000)·0,40 = 4000


Svar #10
02. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg får det altså stadig til 13.000


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er også korrekt. Min kommentar i #9 var jo rettet mod dit svar i #6.


Skriv et svar til: Angiv forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.