Matematik

hjælp til matematik!

08. september 2014 af Roona - Niveau: A-niveau

Er der en sød person der kunne hjælpe mig med disse opgaver!!!! 

Opg. 9

Hver af nedenstående ligninger fremstiller en ret linje. Bestem i hvert tilfælde, hvis det er muligt, linjens hældning og afskæring.

a)  2x-3y=3

b) 2y-3x=-3x+2

c) 2x+1=7x-5

d) y+2x-3=0

e) 3(x-2)-2(y-4)=0

f) 3,416(x-π)+1,296y=0,0345

Opg. 14

Løs i hvert af følgende tilfælde de to ligninger med to ubekendte ved substitutionsmetoden eller med lige store koefficienters metode. Kontroller løsningen med grafregneren.

a) x+y=14
    x-y=6

b) 3x+2y=12
    5x+3y=19

c) 2x+y=7
    -2x+3y=13

d) 21x-1/2y=4
    72x+y=30

e) 10x+15y=185
     16x+8y=8

f) 1,23x1,51y=9,48
    1,62x-8,23y=8,33

Opg. 18

Angiv toppunkt og eventuelle nulpunkter for parablerne med følgende ligninger.

a) y=x^2-4x+3
b) y=x^2+4x-5

c) y=x^2-4x+4

d) y=2x^2-4x+4

e) y=(x-4)^2+2

f) y=1,23x^2-4,34x-2,11
 

Opg. 20

Bestem for hver af følgende parabler koordinaterne til skæringspunkterne med x-aksen.

a) f(x)=x^2-3x+2

b) f(x)=2x^2-6x

c) f(x)=-2x^2+6x-2

d) f(x)=x^2+(√2+√3)x+√6

Opg. 22

Angiv rødderne for følgende funktioner.

a) f(x)=2(x-3)(x+1)

b) f(x)=-2(x+5)(x+1,4)

c) f(x)= -2x^2+6x-2

d) f(x)=(3x+9)(6-2x)

Opg. 31

En parabel er givet ved: f(x)=ax^2-4x+4

a)Bestem a, så parablen får toppunkt i (1,2).

Opg. 32

Undersøg i hvert af følgende tilfælde, om parablen og linjen skærer hinanden, og beregn koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.

a)  y=-x^2-3x-5       y=-x-8        

b)  y=2x^2+3x-5     y=-x-8        

c)  y=2x^2+3x-5     y=2x-3        

d)  y=2x^2+4x-4    y=-4x+4     

Opg. 33

To parabler er givet ved ligningerne y=1/4x^2-1/2x+1/4 og y=2x^2-12x+16  .

a)Bestem de to parablers toppunkter

b)Bestem de to parablers skæringspunkter

Opg. 34

En parabel er givet ved f(x)=x^2-4x+a, hvor a er en konstant.

a)For hvilke værdier af a har ligningen  to løsninger?


b)For hvilke værdier af a har ligningen  en løsning?


c)For hvilke værdier af a har ligningen  ingen løsninger?

for at gøre det besværligt, vil i så ikke komme med jeres mellemregninger så jeg også kan forstå hvordan i når frem til resultatet? Har selv prøvet at lave nogle af opgaverne, men de her opgaver er fra timer jeg nok ikke har været til........  -.- 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at postere alle de mange opgaver igen, når du allerede har dem kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1511991

Hvis du har været fraværende fra undervisningen, må du jo henvende dig til din lærer, så du kan arbejde med at få indhentet det forsømte.


Skriv et svar til: hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.