Fysik

Rumsonde - Varmeenergi

16. september 2014 af Doubtful (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige lavet en opgave om en rumsonde, men er lidt i tvivl om det jeg har lavet er rigtig. (ihvertfald det i opgave nr. 2)

Vedhæfter lige filen. 

Kan det passe at temperaturen, blot er overskudsoplysninger?

Vedhæftet fil: Fysik - SPørgsmål.docx

Svar #1
16. september 2014 af Doubtful (Slettet)

Nevermind, har fundet den rigtige formel.


Svar #2
16. september 2014 af Doubtful (Slettet)

Har dog fået et andet problem...

Ved opvarmningen steg temperaturen af heliumbeholdningen fra  til  1,826 K til 1,838 K

Varme kapacitet er 2,1 kJ/kg*K

Energi brugt til opvarming 5,40 kJ

Jeg har brugt formlen: E = m*c*(T1-T2)

Omksrevet den til: m= E/c*(T1-T2)

m(helium)= 5,40 kJ/(2,1 kJ/kg*K)*(1,826-1,838)*K= -214 *k*kg*K^-1

Hvorfor er det negativt? Og hvad sker der for mine enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af hesch (Slettet)

Du sjusker med paranteserne:

Varme kapacitet er 2,1 kJ/kg*K 2,1 kJ/(kg*K)

Videre:

Jeg har brugt formlen: E = m*c*(T1-T2).  Der skal stå:  (T2 - T1)      =>

Omksrevet den til: m= E/(c*(T2-T1))

m(helium)= 5,40 kJ/(2,1 kJ/kg*K)*(1,826-1,838)*K= -214 *k*kg*K^-1     →

m(helium)= 5,40 kJ/((2,1 kJ/(kg*K))*(1,838-1,826) K ) =  . . . .

Prøv lige igen. Det er lidt rodet, det her.


Svar #4
16. september 2014 af Doubtful (Slettet)

Nå for dælen, jeg havde byttet rundt på Start og slut temperatur... -_- en dummefejl. Takker mange gange, men det er vist altid lidt rodet inde på studieportalen ;)

Skriv et svar til: Rumsonde - Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.