Matematik

Differentier udtrykket (svær)

18. september 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal differentiere følgende udtryk, men kan ikke umiddelbart få det til at give mening:

f(x)=\frac{cos^{2}(x)}{2+sin^{2}(x)}

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

                    f(x)=\frac{g(x)}{h(x)}

                     f{\, }'(x)=\frac{g{\, }'(x)\cdot h(x)-g(x)\cdot h{\, }'(x)}{h^2(x)}

                              g(x)=\cos^2(x)                                                   h(x)=2+\sin^2(x)

                              g{\, }'(x)=-2{\cos(x)}\cdot \sin(x)                         h{\, }'(x)=2\sin(x)\cdot \cos(x)


Skriv et svar til: Differentier udtrykket (svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.