Matematik

streng sandsynlighed

21. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en streng af tal f.eks. tallet e eller andre normale tal

(1902 2192 ....)

Her er der fire tal per gruppe.

Sandsynligheden for at 4501 opstår i første gruppe er naturligvis 10^-4.

Hvis vi udelukkende betragter grupperne hvert for sig i strengen kan  vi se det som en binomial-fordeling med antalsparameter n og ss-parameter 1/n.

Sandsynligheden for at 4501 opstår i hele strengen er derfor

1-b(n,p,k=0) som er større end 1-1/e=0.63 for n stor.

Strengens længde er fx n=10^4 og sandsynligheden for at 4501 opstår i første gruppe er dermed 1/n. Dette gøres for hver gruppe - dvs. n gange.

Er der nogen fejl eller holder mit argument ?


Svar #1
21. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Ingen?


Svar #2
22. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

help


Svar #3
22. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

ingen?


Skriv et svar til: streng sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.