Fysik

Hjælp til Fysik opgave

22. september 2014 af wildfox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af det :( .. 


Vand opvarmes i en elkedel, hvorpå der er påklistret en etiket med følgende daga: 1200 W, 230 V. Det trappes 0,80 Kg vand fra den kolde hane (14*C) ned i edkedlen og tænder for den. 

a) Bestem strømmen i elkedlens spiral.

b) Hvor lang tid tager det mindst at opvarme vandet til kogpunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

Hvad er sammenhængen mellem


                         I\; \; P\; \; og\; \; U\; \; ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af mathon

I er strømstyrken målt i Ampére
P er effekten målt i Watt
U er spændingen målt i Volt

Husker du       Joules Lov      fra folkeskolen?


Svar #3
22. september 2014 af wildfox (Slettet)

Ja 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2014 af mathon

Sammenhængen er
                                      P=U\cdot I
Beregn I.   


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af mathon

hvoraf

                               I=\frac{P}{U}=\frac{1200\; W}{230\; V}=\frac{1200\; V\cdot A}{230\; V}=5,217\; A


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2014 af mathon

Mindst betyder uden energiudveksling med omgivelserne og uden medregning af el-kedlens opvarmning:

                                  El-energiafgivelse             energimodtagelse

                                         P\cdot {\color{Red} \mathbf t}              =              m\cdot c\cdot \Delta T


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.