Matematik

- (a+x) (x+y)

23. september 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg forstår ikke, hvordan man løser denne ligning!

- (a+x) (x+y)

Det er det minustegn der forvirrer mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

Lad minustegnet stå og gang parenteserne sammen i en parentes.

Hæv til sidst den resulterende minus-parentes.


Svar #2
23. september 2014 af snylt (Slettet)

- (a+x) (x+y) 

ax+ay+x^2 + xy 

har en mistanke om,at det ikke helt er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af KevinJ09 (Slettet)

i en minus () laver du om på tegnene dvs. + bliver til -

a-x (x+y)


Svar #4
23. september 2014 af snylt (Slettet)

Som så bliver til:

ax - ay - x^2 - xy 

er det falsk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3, #4

Det er ikke korrekt. Det er i stedet

        (-a-x)·(x+y) .

Det simpleste er dog at følge anvisningen i #1 og at udregne produktet (a+x)·(x+y) først og så gange det hele med -1 ved at ændre fortegn for alle leddene.


Svar #6
23. september 2014 af snylt (Slettet)

forstår ikke det her " og så gange det hele med -1 ved at ændre fortegn for alle leddene

når jeg udregner produktet får jeg:

ax+ay+x2 + xy

hvordan skal jeg så gange med -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af mathon

     - (a+x) (x+y)   =   (-1) · (a+x) (x+y)


Svar #8
23. september 2014 af snylt (Slettet)

aha.. men når jeg så ganger ind, er det sådan her svaret bliver:

- ax - x2 - y

?? undre mig bare over, hvorfor der står 1.. dvs.. svaret har jo ikke noget med 1 at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2014 af mathon

           (a + b) · (c + d)  =  (ac + ad + bc + bd)      gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden.


Svar #10
23. september 2014 af snylt (Slettet)

hvad med -1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. september 2014 af mathon

              -\left (a+x \right )\left (x+y \right )=-\left ( ax+ay+x^2+xy \right )=-ax-ay-x^2-xy


Skriv et svar til: - (a+x) (x+y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.