Matematik

Hjææææææælp (matematik aflevering til i morgen aften)

29. september 2014 af marialh96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der nogle derude, som vil hjælpe mig! Er helt lost!

1) En funktion f er givet ved f(x)=x^(7)+4√(x)
Bestem f´(x) og f´(1)

2) En funktion f er givet ved f(x)=4ln(x)-2x+8
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af peter lind

1) Brug at (n)' = n*xn-1

2. Brug at (ln(x)' = 1/x

Ligningen for tangenten i en graf for f(x) i (x0, f(x0))  er f'(x0)*(x-x0)+f(x0)


Svar #2
29. september 2014 af marialh96 (Slettet)

Forstår det stadigvæk ikke, kunne du forklare det lidt mere detaljeret?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af peter lind

Der er to skrivefejl i #1

1( xn)' = n*xn-1

2. ln(x))' = 1/x


Skriv et svar til: Hjææææææælp (matematik aflevering til i morgen aften)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.