Fysik

Effekten for gennemstrømningsvandvarmer skal yde under badet

18. oktober 2014 af Ziziii (Slettet) - Niveau: 9. klasse

vandforbruget for morgenbadet: 7,6 L med en temperatur på 40 celcius grader,

Vandet fra vandværket er 12 celcius grader.

opgaven lyder således : bestem den effekt, som en gennemstrømningsvarmer skal yde under badet´.

Jeg er lidt forvirret over opgaven, ved ikke helt hvilken formel jeg skal bruge :(((


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Energien, der skal bruges:

E = mvand * cvand * ΔT.

( Energi = ( vandets masse ) * ( vandets varmefylde ) * ( 40C - 12C )  )

For at finde effekten, P, skal du kende badetiden, idet:

P = E / t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#1  PS:  Skal der ikke stå  7,6L pr. min. ? ?


Svar #3
18. oktober 2014 af Ziziii (Slettet)

Jo det glemte jeg lige at skrive :) tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Effekten for gennemstrømningsvandvarmer skal yde under badet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.