Matematik

Opstil matematik model

29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Befolkningstallet i new York var 36300 iåret 1790?

Opstil en matematisk model for udviklingen i befolkningstallet i New York, når den årlige vækst efter 1790 er 4,4

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1535037 hvor opgaven er formuleret korrekt.


Svar #2
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Er svaret ikke 36300 * (1 * 0,044)

Svar #3
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Det er formlen for befolkningtallet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Det er jo bare et regneudtryk for et tal. Det er der ikke meget model i.


Svar #5
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg så skal gøre. Er ret dårlig til matemaik

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

En eksponentiel model har formen

        f(x) = b · ax .

Her vil man lade x være antal år efter 1790 . b er startværdien for x = 0 svarende til år 1790, og a er fremskrivningsfaktoren.


Svar #7
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Så svaret er?

Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så indsæt de værdier for a og b, som du har fundet

        f(x) = 36300 · 1,044x , x = (år) - 1790 .


Svar #9
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Har skrevet 36300*1,044* 1790

Og efter det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, men det har jo ikke noget med noget at gøre.

Se svaret i #8.


Svar #11
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Så man ganger 1,004 med 1790

Brugbart svar (1)

Svar #12
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Man opløfter    1,044 i x'te potens , hvor x er antal år efter 1790. Der er tale om en eksponentiel model.


Svar #13
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

Nårh oke

Efter det

Svar #14
29. oktober 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvad er du i tvivl om?


Skriv et svar til: Opstil matematik model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.