Matematik

Matematisk model

29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Befolkningtallet i New York var 36300 i året 1790

Der oplyses, at den årlige vækst i årene efter 1790 var 4,4%

En der vil være sød og hjælpe? :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil en eksponentiel model med fremskrivningsfaktor a bestemt af a-1 = 0,044  og startværdi for året 1790 sat til 36300 .


Svar #2
29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

VI får oplyst at befolkningstallet i New York var 36300 i året 1790, så vores begyndelsesværdi er 36300, altså bVI får derudover oplyst at den årlige vækst i årene efter 1790 er 4,4%dvs: 4,4%/100%+1=1,044 , er svaret til a. 

Har jeg lavet opgaven rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du har fundet modellens parametre. Opstil så selve modellen.


Svar #4
29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Jeg er helt blank :(((


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal opskrive den færdige model på formen

        f(x) = b · ax

ved at indsætte de fundne værdier for a og b.


Svar #6
29. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

f(x) = 36300 · 1,044x

Sådan? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, sådan, og så skal det angives tydeligt, at x betegner antal år efter 1790.


Skriv et svar til: Matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.