Fysik

Hjælp til fysik opgave - Acceleration og hastighed

30. oktober 2014 af Toffiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med denne fysik opgave, og ved ikke helt hvad jeg skal gøre: 

Nedenfor følger stedfunktionerne for to bevægelser med konstant acceleration. 
Find for hver bevægelse accelerationen og skriv hastigheden ν(t) som funktion af t. 
a. s(t)=2,1 m ·t2 +15,3 m ·t+45,7m s2 s
b. s(t)=1,7 m ·t2 –25,8 m ·t+4,2m


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

…underlig enhedsangivese.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af Soeffi

#0
Mener du...

a. s(t) = 2,1 ms-2·t2 + 15,3 ms-1·t + 45,7 m 
b. s(t) = 1,7 ms-2·t2 – 25,8 ms-1·t + 4,2 m


Svar #3
30. oktober 2014 af Toffiie (Slettet)

Nej ikke helt.

Har lagt et billede ind af opgaven, håber det kan hjælpe jer, så i kan forklare mig hvad jeg skal gøre :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo netop, hvad der menes i #2.

Benyt, at

        v(t) = s '(t) ,    a(t) = v '(t) .


Svar #5
30. oktober 2014 af Toffiie (Slettet)

Okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af mathon

a)
            s(t)=\left ( 2,1\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2+\left ( 15,3\; \frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 45,7\; m \right )

            a(t)=\frac{\mathrm{d} ^2s(t)}{\mathrm{d} t^2}=4,2\; \frac{m}{s^2}

.

b)
            s(t)=\left ( 1,7\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2-\left ( 25,8\; \frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 4,2\; m \right )

            a(t)=\frac{\mathrm{d} ^2s(t)}{\mathrm{d} t^2}=3,4\; \frac{m}{s^2}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2014 af mathon

a)
            s(t)=\left ( 2,1\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2+\left ( 15,3\; \frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 45,7\; m \right )

            v(t)=\frac{\mathrm{d} s(t)}{\mathrm{d} t}=\left (4,2 \; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t+\left ( 15,3\; \frac{m}{s} \right )

.

b)
            s(t)=\left ( 1,7\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2-\left ( 25,8\; \frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 4,2\; m \right )

            v(t)=\frac{\mathrm{d} s(t)}{\mathrm{d} t}=\left (3,4\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t-\left ( 25,8\; \frac{m}{s} \right )


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave - Acceleration og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.