Matematik

Løs ligningen 375 * 1,132^x = 1200

01. december 2014 af internazionale - Niveau: A-niveau

Hej. skal løse denne ligning uden brug af solve: 

375 * 1,132^x = 1200

Jeg er klar over at jeg skal bruge log, for at få for x til at stå alene, men har simpelthen glemt hvordan man gør. Er der nogen der vil være så søde at hjælpe mig igennem, step by step? 

Gerne med udførlige kommentarer undervejs :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af LeonhardEuler

Divider med 375 på begge sider af lighedstegnet

Tag log på begge sider af lighedstegnet og benyt reglen log(ax) = log(a)•x


Svar #2
01. december 2014 af internazionale

Tusinde tak skal du have. 

Lige et sidste spørgsmål - kan man kalde ligningen en eksponentiel ligning nu hvor vi opløfter noget i x? 


Svar #3
01. december 2014 af internazionale

Og hvis nogen skulle have lyst til at svare på endnu et ;) 

Hvordan forklarer man, at man ikke kan tage logaritmen til et negativt tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2014 af mathon

Det ligger i definitionen af logaritmer,
som er en afbildning af \mathbb{R}_+\mathbb{R}


Skriv et svar til: Løs ligningen 375 * 1,132^x = 1200

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.