Kemi

find pKs

05. december 2014 af thelight - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvis man har pH og koncentration i alt hvordan finder man så pKs? 

skal man bare taste -log til 0,5 konc ?

 pH = - log(koncentration /0,5 koncentration) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af mathon

            pKs er pH-værdien ved halvt titratorvolumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2014 af mathon

                 pKs er pH-værdien ved halvt titratorvolumen.

Du har
                 pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )               V_o er titratorvolumenet
som for V=\frac{1}{2}V_o
giver

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! pH=pK_s+\log\left ( \frac{\frac{1}{2}V_o}{V_o-\frac{1}{2}V_o}} \right )=pK_s+\log\left ( \frac{\frac{1}{2}V_o}{\frac{1}{2}V_o}} \right )=pKs+\log(1)=pK_s+0=pK_s
 


Svar #3
06. december 2014 af thelight

Men jeg er ikke helt sikker. Så hvis totalkoncentration er f.eks. 4 mmol/L så er det V og Vmå så være 2 mmol/L?


Skriv et svar til: find pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.