Matematik

Eksponentiel aftagende funktion

26. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hej ! 

"Grafen for en eksponentielt aftagende funktion F, går gennem punktet (7,200) og halveringskonstanten 12. 

- bestem en forskrift for F

Er der da en bestemt formel jeg skal benytte mig af? 

- Bergn f(11) og f(21)

skal jeg da indsætte noget i et excel eller hvad? 

Alt hjælp modtages med glæde ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

Oplysningerne giver dig
                                          F(x) = y = b·(1/2)x/X1/2            gennem (7,200)


Svar #2
26. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Hvor kommer 1/2 fra ? :) og hvorfor bruges halveringskonstanten 12 ikke i formlen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af mathon

                     F(x) = y = b·(1/2)x/12

                                         200 = b·(1/2)7/12

                 


Svar #4
26. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Nååå, tak ! Kan du så hjælpe med formlen af en beregning f(11) og f(21) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af mathon

                    f(11)
                   -------- = (1/2)(11-7)/12
                    f(7)
              

                    f(11) = (1/2)1/3·f(7) = (1/2)1/3·200


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2015 af mathon

                    f(21)
                   -------- = (1/2)(21-7)/12
                    f(7)
              

                    f(11) = (1/2)7/6·f(7) = (1/2)7/6·200


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2015 af mathon

#2
                Hvor kommer 1/2 fra ? :)

                                               1/2 = aX1/2

                                               a = (1/2)1/X1/2
               her
                                               a = (1/2)1/12
 


Svar #8
27. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

(1/2)^1/3 * 200 = 158,74 

så det vil sige at bergningen af f(11) = 158,74 ?? :)


Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.