Matematik

Fordeling af kg

27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften Studieportalen!

Jeg sidder fast i denne opgave - kan jeg mon få lidt hjælp?

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad A, B & C skal være..

Mvh Katrine

Vedhæftet fil: IMG_20150127_221853.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Omsæt ligevægtsstillingerne til ligninger:

        1)   100kg = A + B
        2)    A + 6kg = B
        3)    C + 10kg = A + 4kg

Ligning 1) + 2) indeholder kun A og B så de to ligninger kan løses som 2 ligninger med 2 ubekendte. Find så C til sidst af den sidste ligning.


Svar #2
27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

#1

Åh for søren, vi har ikke lært noget om 2 ligninger med 2 ubekendte :I


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2015 af hesch (Slettet)

Du skal opstille 3 ligninger ud fra de tre figurer.

I den øverste figur hedder ligningen:         A + B = 100kg   (vægten er jo i balance).

Forsæt med de næste to ligninger

Løs til sidst de 3 ligninger og bestem A, B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af ligning 2) ser man, at B = A + 6kg . Ser vi nu på ligning 1), kan vi skrive "A + 6kg" i stedet for B:

        100kg = A + A + 6kg = 2A + 6kg.

Prøv nu at løse den ligning i A, og indsæt så den fundne værdi for A i udtrykket for B.


Svar #5
27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

A = 53 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Isoler 2A ved at trække 6kg fra på hver side.


Svar #7
27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

Ahh, min fejl. Kom til at lægge sammen, i stedet for at trække fra.

A = 47 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af SuneChr

# 0
Kommentar
til billedet af vægtstangen i opgaven:
Med vægtstangsreglen, momentsætningen i erindring, er opgaven lidt for lemfældig præsenteret.
Der er netop, og kun, balance, når summen af momenterne på den ene side er lig med summen på den anden.
 


Svar #9
27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

#8

Tja, ser du, vi kunne begge klage til Kim Krogh - men jeg vil personligt ikke få mere ud af det, end flere afleveringer :')


Svar #10
27. januar 2015 af Kaaatrineee (Slettet)

A = 47 kg

B = 53 kg

C = 41 kg

Ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Fordeling af kg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.