Matematik

Areal

29. januar 2015 af Karp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en fil, hvor opgaven står. Nogen der kan hjælpe mig og sige hvordan jeg bestemmer arealet?

Vedhæftet fil: opgave 14.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af PeterValberg

Arealet kan bestemmes som: A = a·b - 3·4 = a·b - 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2015 af mathon

Udklippet har samme omkreds som det rektangel, udklippet blev foretaget i.

                O(a,b)=2(a+b)=100

                                      a+b=50\Leftrightarrow b=50-a

                                       A(a,b)= a\cdot b-12

                                       A(a)= a\cdot (50-a)-12=-a^2+50a-12


Svar #3
29. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt


Svar #4
29. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

hvad skal jeg så gøre med -a^2 + 50a-12?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter, at omkredsen skal være lig med 100 til at udtrykke b ved a, som vist i #2. Dette indsætter man så i udtrykket for arealet af figuren

        A = a·b - 3·4 = a·(50 - a) - 12 = -a2 + 50a - 12


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.