Fysik

Spænding

29. januar 2015 af vindruespiser (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaveformulering

http://i.imgur.com/ilkK5B2.png

Relevant teori

http://i.imgur.com/LW5HkjU.png

Jeg er kommet frem til følgende data:

z  = 2

F = 96500 C mol-1

R = 8,31 J mol-1 K-1

T = 298,15 K

ΔEo = ΔEoreduceres - ΔEooxideres = 0,15 V - (- 0,14 V) = 0,29 V

ln(Keq) = (z·F·ΔEo) / (R·T) = (2·96500 C mol-1·0,29 V) / (8,31 J mol-1 K-1 · 298,15 K) = 22,59

Keq = 3,12
Svaret skal give Keq = 6,5·109 mol L-1


Svar #1
29. januar 2015 af vindruespiser (Slettet)

Relevant data

http://i.imgur.com/2pUd4Ws.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opgaver hører under forumet Kemi.


Svar #3
29. januar 2015 af vindruespiser (Slettet)

Jeg er egentligt bare interessereret i at se, om jeg har tastet værdierne korrekt ind.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har beregnet  ln(Keq) = 22,59 . Så finder man jo

        Keq = e22,59 ≈ 6,47·109 .

Du har opgivet ln(ln(Keq)) som dit resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2015 af mathon

eller direkte ved brug af

                             \Delta E^\Theta =\frac{0,0591}{z}\cdot \log_{10}(K_{eq})

                              \log_{10}(K_{eq}) = \frac{z}{0,0591}\cdot \Delta E^\Theta

                              K_{eq}=10^{\frac{z}{0,0591}\cdot \Delta E^{\Theta }}

                              K_{eq}=10^{\frac{2}{0,0591}\cdot 0,29}\approx 6,5\cdot 10^{9}\; M

                             

                             

                             


Skriv et svar til: Spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.