Matematik

Opstil ligning - HJÆLP

06. marts 2015 af TPOBAW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg har fået en opgave, der lyder følgende: 

"Anna, Pernille og Jonas er meget lækkersultne. Eleverne går i kantinen og køber 11 cookies. De betaler i alt 165 kr. Hvor mange cookies får eleverne hver, når Jonas betaler det dobbelte af Anna, og Pernille betaler 15 kr. mindre end Anna? 

Indfør passende variable, opstil en ligning og løs opgaven"

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg helt præcist skal opstille en ligning til denne opgave. Er der nogen, som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man formoder, at de 11 cookies har samme stykpris, dvs p = 165kr/11 = 15kr .

Kald antallet af cookies, som hver person køber, for J, A og P . Omsæt nu oplysningerne i opgaven til ligninger.

1) Tilsammen køber de 11 cookies, dvs.    J + A + P = 11

Omsæt nu de øvrige oplysninger:

        2) Jonas betaler det dobbelte af Anna

        3) Pernille betaler 15 kr. mindre end Anna


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2015 af mathon

Ved at gå ud fra samme stykpris
har du:

                                 Jonas            Anna       Pernille            i alt
        antal                    2x                  x            (x-1)             4x-1 = 11
        pris                     30x               15x         15(x-1)       60x - 15 =165


Skriv et svar til: Opstil ligning - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.