Matematik

Lignings regler

22. marts 2015 af JackandJack (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har en ligning jeg ved godt hvad svaret er, men jeg skal lave udregning kan ikke huske hvordan man gør og den lyder sådan her: -26+x=7 det giver så 33 fordi man siger -26+33=7
Men hvordan skriver man så reglen op

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

            -26 + x = 7             læg 26 til på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2015 af internazionale

Du skal "isolere" x, sådan at det står alene. Det gøres således:


-26 + x = 7 

<=> 

- 26 + 26 + x = 7 + 26

<=>

x = 7 + 26

<=>

x = 33


Husk at du må gøre lige hvad du vil i en ligning - lægge til, trække fra, dividere og gange - så længe du gør det samme på begge sider! Her giver det mening at lægge 26 til på venstre side, da -26 + 26 = 0. Så står x alene, og det er det du gerne vil have! Når du så har gjort det på venstre side, må du også gøre det på højre side, ligesom du kan se, at jeg har gjort i udregningen. 

Håber det hjalp lidt. 


Svar #3
22. marts 2015 af JackandJack (Slettet)

Nårh tusind tak du forklare bedre end min lærer tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2015 af internazionale

Det var så lidt - held og lykke med det :-)


Skriv et svar til: Lignings regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.