Kemi

Hvordan omregner man fra u til gram? Jeg er lidt forvirret.

29. marts 2015 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan omregner man fra u til gram?

Jeg er lidt forvirret.

Jeg synes der står at g * 1,66 * 10-24  er u, og u * 6.022 * 10 23  er g,

men det kan da ikke passe? Det må da være det samme regnstykke hver vej, bare med omvendte fortegn?!?

Fx. gram * 10er kilo, og kilo * 10-3 er gram???


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder jo, at

       1 / 1,66·10-24 = 6,022·1023 .

        1 u = 1,66·10-24 g    hvoraf     1 g = 1u / (1,66·10-24) = 6,022·1023 u


Svar #2
01. april 2015 af tim293 (Slettet)

jeg kender svaret nu.

svaret er: "det gør man ikke"

hvad et molekyle vejer i u, vejer et gram af samme molekyle i gram.

vejer det 33 u, vejer et mol 33 gram.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et gram af et molekyle har naturligvis massen 1 g. Du mener nok, at 1 mol af molkylet vejer det samme i gram, som 1 molekylet vejer i u.

Og jo, man kan da omregne enheden u til g som det er vist i #1.


Skriv et svar til: Hvordan omregner man fra u til gram? Jeg er lidt forvirret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.