Fysik

HJÆLP TIL FORTÅELSE AF FYSIK OPGAVER

16. april 2015 af Marie854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://phet.colorado.edu/sims/density-and-buoyancy/buoyancy_da.html

Jeg skal ved hjælp af det he program løser nogle opgave, jeg har har lavet noget af det. Men kan ikke rigtigt forstå hvordan jeg helt præcis kan løse opgaver. det er primært Del 1

- Jeg vedhæfter opgaverne

Vedhæftet fil: Opdrift.doc

Svar #1
16. april 2015 af Marie854 (Slettet)

Er der ikke nogen der vil hjælpe, det vigtigt ! :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af peter lind

Min maskine vil ikke køre den pågældende simulation

Hvad har du lavet ? hvor præcist er du gået i stå ? Hvad kan du ikke forstå ?


Svar #3
16. april 2015 af Marie854 (Slettet)

- Når jeg åbner fanen, er vvand = 100 L

Den første spørgsmål, bliver jeg bedt om at tage den lille vægt ud af vandet, og når jeg så gøre det bliver

vvand = 98,001 L, jeg herunder bliver jeg spugt hvorfor det lige præcis giver det?

(jeg skal derudover bruge den fundene værdi, resten af opgave--98,001)

Den anden opgave er Pvand= 123,kg/L. Jeg bliver bedt om at regne mvand*mvand=    kg

- jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal beregne og svare på spørgsmålet

- jeg håber du forstår...


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2015 af peter lind

rumfanget af vægten er de ca 2l, hvorfor rumfanget viser det mindre

Du skal finde massen af vandet hvilket er rumfang*massefylden


Svar #5
16. april 2015 af Marie854 (Slettet)

Jeg fortstår ikke hvorfor det bliver 98,001 når man tager vægten ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2015 af peter lind

Nu kan jeg som nævnt ikke få simulationen til at køre; men jeg går ud fra at vægten er i vandet og en måling siger at der er 100 l vand i en beholder. Hvis du så tager vægten ud af beholderen falder visningen med rumfanget af vægten


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2015 af anonym000

Din lærer har kvajet sig. Der burde ikke stå "Når du åbner fanen, er Vvand= 100 L". Der burde står "Når du åbner fanen, er Vvand+Vvægt= 100 L. Når du tager vægten ud af vandet bliver volumen 98,00L (hos mig bliver den altså 98,00 L og ikke 98,01 L. Sikkert en fejl fra din lærers side), dvs. at selve vægten fylder 2 L, så volumen af vægten er Vvægt= 2 L. I del 1, 3. pkt. skal du bruge m=ρ*V. 

Nu har du fået et skub i den rigtige retning. Prøv at regne resten selv.

Peter, har du opdateret Java ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2015 af peter lind

#7 nej


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2015 af anonym000

Det kan vaere grunden til du ikke kan se animationen.
- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2015 af Soeffi

Opdriftsimulering, åbningsbillede. Vandstanden gange bassinets overfladeareal (ikke vandets volumen) er 100 liter.

Vedhæftet fil:opdrift1.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2015 af Soeffi

Billede, hvor de to kasser er anbragt i vandet, den tunge kasse på vægten i vandet. 

Vedhæftet fil:opdrift2.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2015 af Soeffi

Vægten og klodserne er taget op: vandets volumen aflæses til 98 liter

Vedhæftet fil:opdrift3.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2015 af Soeffi

#11

Billede, hvor de to kasser er anbragt i vandet, den tunge kasse på vægten i vandet. 

 Rettelse: ...kassen med en massefylde højere end vands på vægten...


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FORTÅELSE AF FYSIK OPGAVER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.