Matematik

Udregning af n

17. april 2015 af mettejensen12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Jeg har en opgave, som jeg simpelthen ikke kan få til at gå op. Jeg er rimelig sikker på, det er rigtigt, det jeg har lavet, så nu vil jeg høre, om der ikke er en, der kan sige mig, hvad jeg evt. skal gøre anderledes, for at få det rigtige resultat. 

Vi har en funktion: f(x)=417000*(1.00696)^(x)

c. I hvilket år vil skovarealet overstige 500000 hektar, hvis denne udvikling fortsætter?

500000=417000*1.00696^(x)
500000-417000=1.00696^(x)
83000=1.00696^(x)
log(83000)=log(1.00696)*x
((log(83000,10))/(log(1.00696,10))) ? 1633.04

Hvad gør jeg forkert? 

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal dividere med 417000 på begge sider, ikke trække det fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2015 af mathon

                                    \frac{500\cdot 10^{3}}{417\cdot 10^3}=1{,}00696^x

                                    \log\left (\frac{500}{417} \right )=\log(1{,}00696)\cdot x

                                    x=\frac{\log\left (\frac{500}{417} \right )}{\log(1{,}00696)}\approx 26


Svar #3
17. april 2015 af mettejensen12 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Udregning af n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.