Fysik

Mekanik Opgave 4.

25. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

En bold kastes lodret op, så den når en højde på 35 m over starthøjden. Hvor stor var boldens begyndelseshastighed? Se bort fra luftmodstand.

kan jeg ikke bruge formlen

v = √g*h/0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Jo, hvis du benytter parenteser i udtrykket. Man har

        h = (1/2)gt2

hvoraf

        v = gt = g·√(2h/g) = √(2gh)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af SuneChr

Boldens kinetiske energi i begyndelsespositionen er lig med boldens potentielle energi i slutpositionen.


Svar #3
25. april 2015 af UchihaItachi

#1 Hvorfor er der ingen v i formlen?


Svar #4
25. april 2015 af UchihaItachi

Jeg forstår du siger min formlen er korrekt hvis jeg har parenteser i udtrykket. Hvor vil du have at jeg skal indstætte parenteset i min formel


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af peter lind

se den sidste formel i #1. Der er både v og de ønskede parenteser indsat


Svar #6
25. april 2015 af UchihaItachi

Når så denne formel √(2gh), er den endelige formel til, at jeg kan besvare mit spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2015 af peter lind

ja


Svar #8
25. april 2015 af UchihaItachi

Kunne jeg ikke også bare have brugt den formel jeg havde skrevet med parentes rundt om udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2015 af peter lind

Som Anndersen nævner mangler der parenteser. Det du skriver betyder kvrod(g)*h/½  og det er altså ikke det samme som formlen i #1


Svar #10
25. april 2015 af UchihaItachi

Jeg har lige udregnet med formlen v = √(g*h/0,5) og med Andersens formel. Det giver det samme. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2015 af peter lind

Det er fordi du tolker din formel anderlledes end hvad der egentlig står  h/0,5 skal ind under kvadratrodstegnet. h/0,5 ≠kvrod(h/0,5)


Skriv et svar til: Mekanik Opgave 4.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.