Bioteknologi

Afstemning af reaktioner

26. april 2015 af stom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med at afstemme disse reaktioner? Og finde ud af - hvilke reaktionstyper der er tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

            2\, \overset{-2}{C}H_3OH\; \; + \; \; 3\, \overset{0}{O}_2\; \; \rightarrow \; \; 4\, H_2\overset{-2}{O}\; \; +\; \; 2\, \overset{+4}{C}O_2                 redox


Svar #2
26. april 2015 af stom (Slettet)

Mange tak - er der andre du kan løse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af mathon

           2\, \underset{prim\ae r\; alkohol}{\overset{-2}{C}H_3OH}\; \; + \; \; \overset{0}{O}_2\; \; \rightarrow \; \; 2\, H_2\overset{-2}{O}\; \; +\; \; 2\, \underset{aldehyd}{H\overset{+4}{C}HO}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2015 af mathon

               CH_3OH\; \; + \; \; Br^-\; \; \rightarrow \; \; CH_3Br \; \; +\; \; OH^-        substitution


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2015 af Soeffi

Oxidation/fuldstændig forbrænding, oxidation/ufuldstændig forbrænding, substitution, kondensation, addition, elimination og esterdannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2015 af mathon

          2\, CH_3OH\; \; \; \; \rightarrow \; \; \underset{ether}{CH_3-O-CH_3} \; \; +\; \; H_2O     ved  kondensation


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2015 af mathon

         \underset{alken}{CH_2=CH_2}\; \; +\; \; H_2O\; \; \rightarrow \; \; \underset{prim\ae r\; alkohol}{CH_3CH_2OH}        ved hydrolyse


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2015 af mathon

     \underset{prim\ae r\; alkohol}{CH_3CH_2OH}\; \; \rightarrow \; \; \underset{alken}{CH_2=CH_2}\; \; +\; \; H_2O\; \;     ved kondensation (omvendt af nærmeste ovenstående)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2015 af mathon

   \underset{alkan-1-syre}{CH_3C(=O)OH}\; \; +\; \; \underset{prim\ae r\, alkohol}{CH_3OH}\; \; \rightarrow \; \; \underset{ester}{CH_3C(=O)OCH_3}\; \; +\; \; H_2O
                                                                                                                                            ved kondensation


Svar #10
26. april 2015 af stom (Slettet)

Tusind tusind tak mathon! :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2015 af Heptan

NB: ved en hydrolyse sker en spaltning af et molekyle

Skriv et svar til: Afstemning af reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.