Fysik

Brydningsindeks

26. april 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan forklare mig hvad brydningsindeks er? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

Når en lysstråle passerer fra vacuum og ind i et gennemskinneligt stof, skifter den synligt retning.

Forholdet mellem sinus til indfaldsvinklen og sinus til brydningsvinklen er stoffets brydningsindeks.


Svar #2
26. april 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Tak!


Svar #3
26. april 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med denne her opgave: 

Forklar hvert led i ligningen, især hvordan indeks 1 og 2 er placeret i ligningens forskellige led

n1,2 = v1/v2 = c/n1/c/n2 = n2/n1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2015 af mathon

                   \frac{n_2}{n_1}=n_{1,2}=\frac{v_1}{v_2}

                  \frac{n_{stof}}{n_{vacuum}}=n=\frac{c}{v}

                  

                         


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Eksperimentalfysikeren

n1,2 kaldes brydningsforholdet. Ved overgangen mellem to stoffer 1 og 2 brydes lyset såleds at sin(θ2) = n1,2·sin(θ1). Brydningsindex n2 er brydningsforholdet nvac,2 ved brydning fra vacuum til stoffet 2, og tilsvarende for n1. Man har på denne måde defineret nvac = 1.

Dette passer så fint med, at vi = c/ni, hvor i kan angive 1, 2 eller vac.

Pas på med udtrykket " c/n1/c/n2". Hvis man tager det strengt matematisk betyder det: tag c, divider med n1, divider med c og divider til sidst med n2. Resultatet af dette vil være 1/(n1*n2) og det er jo ikke det, du mener. Brug parenteser: " (c/n1)/(c/n2)".


Skriv et svar til: Brydningsindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.